Zonnepanelen

Wij als vooruitstrevend installatiebedrijf willen een duurzamer milieu. Hier helpen wij dan ook graag aan mee door zonnepanelen te plaatsen. Zonnepanelen maken het mogelijk om de kracht van zonlicht om te zetten naar energie. De zonnepanelen worden ook wel PV-cellen genoemd. Dit staat voor Photo-Voltaic-cellen. De zonnepanelen zijn eenvoudig op het dak van uw huis of bedrijfspand te plaatsen.

Het zonnepaneel

Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen die uit meerdere lagen silicium bestaan. Deze cellen maken het omzetten naar elektriciteit mogelijk. In Nederland is het zo dat de zonnepanelen nooit op 100% van het wattage kunnen presteren. In berekeningen wordt daarom uitgegaan van een opbrengst van 80% uitgedrukt in wattage. 

De installatie

Om het gehele systeem te kunnen installeren zijn een aantal onderdelen vereist om het systeem werkend te krijgen. Hierbij gaat het uiteraard om de zonnepanelen zelf, maar ook een omvormer en elektriciteitskabels behoren hiertoe. De plaatsing van de zonnepanelen staan direct in lijn met het rendement dat u weet te behalen met de zonnepanelen. Wanneer het dak van uw huis of bedrijfspand richting het zuiden is gesitueerd en het mogelijk is om de zonnepanelen onder een hellingshoek van 30 graden te plaatsen, is het rendement het hoogst.

 

Rendement

Niet geheel onbelangrijk is het rendement dat u op de investering van de zonnepanelen kunt behalen. Gecombineerd met de toenemende energieprijzen en de huidige ontwikkelingen, is het mogelijk om 10% rendement te behalen. U genereert groene stroom en behaald ook nog een financieel rendement.

Offerte op maat

Bent u positief geworden over de plaatsing van zonnepanelen, maar zijn er nog onduidelijkheden of concrete vragen? Dan is dat geen enkel probleem. In een persoonlijk gesprek laten wij u graag de voordelen zien van zonnepanelen, ook laten wij u kennis maken met andere duurzame oplossingen. Het is mogelijk om nog meer rendement te behalen met alternatieve energiebronnen.

Heeft u graag direct inzichtelijk welke besparing u kunt realiseren door de toepassing van zonnepanelen?

Doe dan hier de gratis besparingsberekening en kom erachter hoeveel u kunt besparen.

© 2015 Houwen Elektro- & Installatietechniek - Alle rechten voorbehouden